Lyta Babylon 5, Battlestar Galactica és Star Trek oldala
Fejléc
 
Online látogatók
sci-fi fan van itt.
 
Icon
 
Menü
 
Születésnapok
 
Gyüjteményeim
 
Star Trek
 
Star Trek VOYAGER
 
Star Trek DS9
 
Star Trek TNG
 
Star Trek TOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kedvenc Gportálos oldalaim
 
Kedvenc linkjeim
 
Conok, találkozók
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
A Főderáció fő Irányelvei

A Bolygók Egyesült Föderációjának legfontosabb elvei, működési szabályai. Ezeket a Csillagflotta valamennyi tisztének kötelező betartani és betartatni. A szabályok jelentős része a föderáció valamennyi polgárára is vonatkozik.

 

Az Elsődleges Irányelv:

Tilos a Csillagflotta bármely űrhajójának és tagjának bármely kultúra vagy társadalom normális fejlődésébe beavatkoznia. Ez az irányelv fontosabb mint a Csillagflotta bármely hajójának vagy tagjának védelme. Veszteségek tolerálhatók, ameddig ezen irányelv betartáshoz szükségesek.

 

2. irányelv:

Semmilyen körülmények között (még saját legénységének védelmében) sincs joga a csillagflotta tisztjének ártani vagy kárt okozni egy intelligens életformának, kivéve ha ez szükséges az Elsődleges Irányelv érvényre juttatásához.

 

3. irányelv:

Egy tisztnek meg kell tennie mindent egy intelligens életforma védelme érdekében, mégha ő és a legénysége veszélybe is kerül emiatt. Olyan aktív vagy passzív magatartás, amelyik kárt okoz egy intelligens életformának egyenlő a 2. irányelv megsértésével.

 

4. irányelv:

Egy tisztnek kötelessége végrehajtani felettese minden parancsát, kivéve ha az sérti az 1., 2. vagy 3. irányelvet.

 

5. irányelv:

Egy tisztnek kötlessége minden tőle telhetőt megtenni a Föderáció, annak tagjai, képviselői és a Csillagflotta biztonsága érdekében, kivéve ha az sértené az 1., 2., 3. vagy 4. irányelvet.

 

6. irányelv:

Ha egy hajó teljes legénysége halott vagy a legénység 24 órája cselekvésképtelen, a hajót meg kell semmisíteni más életformák vagy hajók védelme érdekében.

 

7. irányelv:

A Föderáció egyetlen hajójának sem szabad semmilyen körülmények között (akármi is legyen az) Talos IV-re látogatnia. Ezen irányelv megsértéséért halálbüntetés jár. Figyelem: ez az irányelv 2297-ben meg megszűnt!

 

8. irányelv:

Nem engedélyezett a Romulán Birodalom területére lépni, kivéve az 1-5. irányelvek védelme érdekében.

 

9. irányelv:

A Föderáció egyetlen hajója sem látogathat meg olyan bolygót vagy naprendszert, amelyet az Egyesült Bolygók Föderációja karantén alá helyezett, kivéve ha az 1-5. irányelv védelme érdekében cselekszik.

 

10. irányelv:

A csillagflotta tisztjének az Egyesült Bolygók Föderációja törvényei szerint kell cselekednie. Üldöznie és büntetnie kell mindazokat, akik megsértik ezen törvényeket.

 

11. irányelv:

A Csillagflotta tisztjének tisztelnie kell az Egyesült Bolygók Föderációjának minden szerződését. Meg kell adnia minden segítséget, amely szükséges a szerződő csoport számára.

 

12. irányelv:

Egy olyan hajó közeledése eséten, amelyikkel nem létesíthető kapcsolat, a föderációs hajó parancsnokát értesíteni kell.

 

13. irányelv:

Egyetlen tisztnek sincs joga informálni vagy segíteni az Egyesült Bolygók Föderációja ellenségeit vagy azoknat akik veszélyesek a Föderáció biztonságára nézve.

 

14. irányelv:

Egy tisztnek nem szabad udvariatlanul, támadóan vagy zaklatóan viselkednie más életformákkal szemben.

 

15. irányelv:

Egyetlen tiszt sem sugározhatja át magát veszélyes helyre fegyveres kíséret nélkül.

 

16. irányelv:

Ha egy tiszt megsérti a Föderáció törvényeit vagy a Csillagflotta irányelveit, legalább három parancsnoki rangú tisztnek joga van ítélhetet hozni felette.

 

17. irányelv:

Ha a Szolgálatos parancsnok nincs jelen, inkompetens vagy halott, akkor a másodtisztnek kell átvennie a hajó felett a parancsnokságot.

 

18. irányelv:

Egyetlen tiszt sem uszíthat vagy szíthat lázadást felettese ellen.

 

19. irányelv:

Egy tiszt felmenthető a szolgálat alól, az orvos és legalább két parancsnoki rangú tiszt által, ha rossz egészségi vagy pszichikai álapotban van.

 

20. irányelv:

Egy föderációs hajónak meg kell adnia minden szükséges segítséget az Egyesült Bolygók Föderációja regisztrált magán vagy kereskedelmi hajóinak. Megengedett támadó akció vagy fegyelmi eljárás olyan hajók ellen, amelyek Föderációs törvényeket sértenek.

 

21. irányelv:

Nem megengedett egy föderációs csillaghajónak illegális anyag vagy rakomány, regisztrálatlan fegyverek vagy veszélyes életformák szállítása. Egy ilyen hajó átkutatható a Föderáció másik hajója által, ha feltételezhető a csempészet.

 

22. irányelv:

Ha olyan bolygóval létesült kapcsolat, amelyik nem halad a fejlődésben, vagy egy másik faj ostroma alatt van, akkor egy tiszt változtathat a bolygó társadalmi szerkezetén azzal a céllal, hogy a technikai fejlődés útjára térítse.

 

23. irányelv:

Egy intelligens életforma megsemmisítése csak akkor engedélyezett, ha a Föderáció Elsődleges Irányelvének megsértését kell megakadályozni.

 

24. irányelv:

Egy bolygón található élet teljes megsemmisítése csak akkor engedélyezett, ha a bolygó lakói nagyon nagy mértékben megsértik az Elsődleges Irányelvet. Egy ilyen cselekedetről csak egy kapitányi vagy annál magasabb rangú szolgálatos tiszt dönthet. Ez a tiszt teljességgel felelős ezen döntéséért.


 

Omega Direktíva

2269-ben a Lantauro szektorban 127 föderációs tudós Professzor K'Mtu Ketoract vezetésével egy szigorúan titkos kísérleten dolgozott, amelyet Omega-tervnek neveztek. A cél egy kifogyhatatlan energiaforrás létrehozása volt, amely véget vetne az összes többi energiaforrás használatának, innen az Omega név. A kísérletek során egyetlen Omega részecskében annyi energia volt, mint egy térhajtómű reaktorában. Ketoract és számos kozmológus szerint néhány Omega molekula a természetben is létezett egy rövid ideig az Ősrobbanás után. Ketoract szerint az Omega volt a robbanás fő energiaforrása. A tudósok sikeresen létrehoztak egy Omega molekulát, de az a másodperc tört része alatt destabilizálódott, és elpusztította az egész állomást a 127 tudóssal együtt. Váratlan másodlagos hatásként 3.2 fényéves körzetben a szubtéren szakadás következett be. A Csillagflotta vezetése felismerte, hogy nagyobb mennyiségű Omega molekula az egész Kvadránsban elpusztíthatja a szubteret, lehetetlenné téve a nagyobb távolságú utazásokat. Ezért a Csillagflotta titkosított minden adatot a kísérletről, és a hatásáról és azt híresztelte, hogy a Lantauro-szektorbeli szubtérszakadás természetes képződmény. 2270-ben a Csillagflotta létrehozta az Omega Direktívát, miszerint minden fellelt Omega molekulát meg kell semmisíteni, mert féltek attól, hogy ez a hatalmas erő rossz kezekbe kerülhet.

 
Óra

 
Naptár

 
Videók
 
Icon
 
Babylon 5
 
Crusade
 
Saját képek
 
Icon
 
Battlestar Galactica
 
Extrák
 
Fanfickek
 
Számláló
Indulás: 2004-03-18
 
Szólj hozzá
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
Lábléc
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints